Ayuntamiento de Benifaió

Inicio -> Servicis municipals -> Gabinet de Premsa -> Notícies Locals

La penya taurina l'Esclavina de Benifaió complix el seu desé aniversari.

Tornar Imprimir

Notícia penya taurina

"El que una persona es jugue la vida davant d'un bou és un sentiment que ens manté actius. El toreig és una manera de viure, significa tot per a mi", comenta José Miguel Sòria, president de la Peña taurina de Benifaió. L'Esclavina, nom que servix per a definir-se com "esclaus del toreig", es va formar el 29 de setembre de 1999 per iniciativa de Raúl Reis, complint ara el seu desé aniversari. El mestre Vicente Barrera va ser l'encarregat d'inaugurar la penya el 26 de març del 2000. Des de llavors, són molts els toreros que han visitat Benifaió amb motiu dels ja prestigiosos trofeus a la "Faena d'Art i Valor" en les modalitats de matador, torejador de jònecs i becerrista, així com al torero de plata més destacat i a la millor ramaderia.

Entre els guardonats es troben matadors com Enrique Ponce, Cèsar Jiménez, José Calvo, Ángel de la Rosa, El Cid i Pomerars. A més de toreros de plata com a Domingo Navarro, Curro Molina o Cèsar Fernández. Tots ells se sorprenen per la repercussió que té estos premis al veure que es tracta d'una penya amb pocs socis. Però si per alguna cosa es caracteritza la Peña L'Esclavina és per no decantar-se per cap torero en especial. "Cada etapa té el seu torero, ens agraden molts. En estos moments hi ha toreros molt bons com Morante o José Tomás. En el passat podem destacar Paco Camino", afirma Sòria.

El balanç d'estos deu anys és molt positiu, a pesar que el nombre de socis s'ha vist reduït respecte als primers anys. No obstant, "tenim uns premis molt consolidats, i els millors toreros no dubten a acudir a Benifaió a rebre'ls. Som l'única penya que hi ha en la zona i està molt ben mirada. No sols som gent de Benifaió. Al mateix temps formem part de la Federació Taurina Valenciana, sent socis fundadors i tenint l'honor d'ostentar en l'actualitat el càrrec de vicepresidents", assevera el president, qui afig que "per a l'entrega dels premis valorem l'essència de l'art. Que un torero arrisque és molt valorat, independentment de si aconseguix les dos orelles".


Així mateix, les expectatives de futur són "mantindre la mateixa línia i aconseguir més socis". De moment ja sumen 25, després que enguany s'hagen apuntat 7 persones noves. Uns bons registres per a un poble com Benifaió, que pot presumir de tindre una bona afició per la tauromàquia. "Una mostra d'això "és que el tren es queda va buidar en la parada de Benifaió al tornar d'una correguda de bous a València", apunta el president. No obstant, "hi ha molta gent poc inclinada a apuntar-se a la penya quan els parles de loteria i diners".

Per al desé aniversari, una cita marcada en roig en el calendari, la penya L'Esclavina havia posat molta il·lusió per fer algun acte especial. "Volíem organitzar una tertúlia, però per motius econòmics no es va a poder celebrar. Encara que segurament farem una capejada amb el seu respectiu dinar", insta Sòria.

No obstant, seguiran reunint-se el primer dimarts de cada mes per a xarrar sobre bous com és habitual, i decidir entre tots els que són els guanyadors dels respectius premis, i quan es puga, viatjar a les millors fires i corregudes. En definitiva, disfrutar entre amics de l'art del toreig.

Gabinete de prensa y comunicación

Data última modificació:

Et pot interessar...

banner inforatge
Portal Transparència
Carpeta Ciutadana
enllç calendari fiscal
Agenda Cultural
Banner Validacio Documents Electronics
Enlace Agricultura
Bústia ciutadana
enlace festivitats locals

Ajuntament de Benifaió
Plaza Mayor 15. 46450 Valencia (España)
Telèfon: 96 178 10 19 | Fax: 96 179 41 38
Correu electrònic: oficina.virtual@benifaio.es